Директорка на пловдивско школо посрещна премиера Бойко Борисов в СУ "Найден Геров" днес с призив за съдействие. Ирина Чолакова помоли премиера да отпусне средства за довършване на вече започната спортна площадка в училище "Димитър Талев" в район "Южен", на което е ръководител. От 2016 година има изготвен инвестиционен проект, финансиран от бюджета на учебното заведение. Досега обаче е изградено само футболното игрище.

"950 ученици от в момента тичат на улицата. Искаме да си довършим втори и трети етап на проекта, за които ни трябват 270 000 лв.", каза Чолакова пред наш репортер. В разговора си с премиера тя изтъкна, че е водила кореспонденция и с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който също бе посрещнат в "Найден Геров".

Училището е едно от петте в Пловдив, на които държавата чрез спортното министерство отпуска по 500 000 лева за физкултурни салони. Много са важни физкултурните салони, защото това е основната на спорта. В това училище ми казаха, че са 1300 деца, а нямат салон. След това ще им се подиграват, че не са се събличали в час по физическо, заяви преди това премиерът.

В момента в школото има три класни стаи, които са преустоени в салони по различни видове спорт. В двора има и футболно игрище. Ръководителят на школото Емил Начев сподели пред журналисти, че спортът е с изключително силни традиции в училището, чиито възпитаници са спечелили десетки награди по колективни и бойни спортове. 

Учебното заведение се помещава в две сгради, а зданието, в което учат началните класове, вече е оборудвано с физкултурен салон, изграден по българо-швейцарската програма. Новата придобивка в основната сграда ще се ползва от над 700 ученици. 

Мартенички за премиера в училище "Найден Геров"То е едно от петте в Пловдив, на които отпускат средства за спортна база