Днес министърът на туризма Николина Ангелкова след подаден сигнал на родител и проверка, която извърши, поиска спешно да се запечата къщата за гости „Арт“ в Свети Влас. Информацията и илюстративният материал, които бяха разпространени в медийното пространство, бяха, меко казани, шокиращи. Оказа се, че децата, които са били принудени да изтърпят цялата тази мизерия, мръсотия и лъжа, са петокласници от едно пловдивско училище...

В редакцията на TrafficNews.bg се обади майка на едно от 25-те деца от СОУ "П. Яворов" в Пловдив, която настоява да има наказани. Според жената директорът на училището - г-жа Кръстева, е била наясно с условията, които са се предлагали на това място, защото самата тя е извършила проверка преди време. Майката недоумява как е възможно тя да не е видяла кошмарната обстановка, която по-късно е била предложена на децата под формата на Синьо училище. 

От листовката, която са предоставили на децата от училището за въпросната почивка, става ясно, че:

-          това е Синьо училище на престижния слънчев морски курорт Свети Влас;

-          цената за 5 нощувки заедно с храната е 200 лева;

-          децата ще бъдат настанени в хотел „Арт”, където ще ползват открит ресторант в двора на хотела; ресторант на първия етаж; прекрасен двор с басейн, шезлонги и чадъри; кът за учене; барче за вкуснотийки; фоайе с голяма плазма и фотьойли.

И основното, което ни става ясно от листовката, е, че има „единствен проблем: местата са ограничени!”...

В крайна сметка истината се оказа съвсем различна: 

- мравки в стаите, мръсен басейна само за 10 души, счупени врати и прозорци, клатещи се гардероби;

- изтекло удостоверението за категоризация - още през 2015 година.

- хигиена под всякакви критерии и норми...

Само часове след проверката на министъра децата са преместени в друг хотел, разбра TrafficNews. И са щастливи. Но... има една подробност - в този хотел за цената, която са платили родителите, не влиза храната, а само спането. А някои от децата не носели със себе си големи суми пари. Притеснени, разочаровани и гневни, няколко семейства в този момент вече пътуват към морето, за да си приберат децата.

А ние ще поискаме отговори от директора на училището и туристическата фирма, която е извършила услугата, за да чуем и тяхното становище по въпроса.

След кошмарна детска екскурзия: Ангелкова запечатва къща за гости в Свети ВласУдостоверението за категоризация изтекло преди 4 г., мръсен басейн и ужасна хигиена шокирали инспектиращите