Децата от дом "Майка и дете" в Стара Загора са в безопасност. Както съобщихме там гори горски масив. Заради огнената стихия е евакуиран дома, за да се предпазят обитателите му от евентуално навлизане на пламъци в опасна близост до сградата. Заплашен е също така и новоизграден католически храм. Директорът на Дома за медико-социални грижи за деца д-р Георги Узунов съобщи, че екипът на дома е реагирал изключително бързо и адекватно. Децата са в безопасност. Той уточни, че над 30 са пациентите със затруднено движение, които са били преместени заради опасността от лумналия в района около дома пожар.

Община Стара Загора има готовност при опасност за децата те да бъдат преместени, съобщи д-р Антония Тодорова, началник отдел "Здравеопазване и социални дейности", пише БГНЕС.

По данни на очевидци, огнище е имало още и по пътя за кв. "Дъбрава", където е имало пламнали сухи треви и храсти. Екипи на Районната противопожарна служба работят по овладяване на огъня.

Вторият голям пожар, при който има големи щети, е в село Тъжа, където почти напълно изгоря училището в селото. Тепърва ще се изясняват щетите.