Деца от Национална търговска гимназия помагат на съученици в неравностойно положение и организират мащабен концерт. Мероприятието ще се проведе на 26 юни ( сряда ) от 17:00 часа в двора на училището.

Програмата включва изпълнения на малките грации от балетната школа на Влада Парфенова и деца от «Stars Dance Center”. За настроение на публиката ще се грижат музикални изпълнители Trapi boy, певец Ru$iЯ, рок група "Сидиез"и група Triple trouble. Два наши професионални ансамбъла за народни танци «Слав Бойкин» и «Дилянка» ще тропнат с обединени сили на сцената, а народен дует с гайда Албена Гърбева и Йордан Топалов допълнително ще нажежат атмосферата точно преди участие на професионални изпълнители. Поп-певци Антония Маркова- солист на Представителния ансамбл на вооружените сили, Елица известна с ангелския си глас, Красимир Аврамов човекът-глас ще изненадат гостите със своите песни. DJ ICE- Сергей Колев пък ще се погрижи за доброто настроение на публиката.

Книга с личния параф от рап изпълнителя Криско ще бъде един от предметите, за които ще се наддава по време на благотворителен търг. Той ще се проведе по време на концерта и е по инициатива на ученичка от НТГ Анастасия-Мария Тучева. Освен за тениска от група «Скандау», бандала от изпълнителя V:RGO и слънчеви очила на Диона, желаещите ще могат да наддават и за картини на български творци - художникът Ангел Пачаманов, предстваляван от Арт галерия Торос Торосян и младият талант-Венета Павлова. Пловдивската певица Весела Бонева няма да пее, но пък дарява своята картина за търга.

Свои предмети за благородната кауза към този момент са дарили футболните отбори на Ботев и Локо Пловдив. Николай Бухалов, двукратния олимпийски шампион по гребане предостави фланелка с личен автограф.

Средствата, събрани на търга, ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение от НТГ. Организаторите на проявата са Мишел Вангелова, Андреа Загорчева, Петя Йорданова, Елена Петрова, Николай Николов и Катя Кривчева от НТГ приканват всички желаещи, които искат да помогнат на благородната кауза да дарят два лева за вход. Сред почетни гости са поканени инж. Иван Тотев, кметът на града, политици, бизнесмени, културолози и общественици.