Певицата Деси Слава даде показания в Бургаския окръжен съд заради инцидента на АМ "Тракия", при който бившият ѝ шофьор Димитър Илиев блъсна и уби на място 20-годишен мъж.

"Година след катастрофата не смеех да вляза сама в банята, страхувах се, че духът на загиналото момче ще ме преследва. Знам, може да е налудничаво, но просто беше като травма от това, което се случи. Не пожелах да видя човека, не съм гледала и снимки.  Беше голям шок. Жал ми е за него, но до ден днешен се питам какво е правил той на магистралата, дали това не е самоубийство на един психически неуравновесен човек", заяви Деси Слава.

Според нея държавата няма претенции срещу нея и шофьора й. Тя обаче не беше наясно, че наказателното дело, което върви срещу шофьора й Димитър Илиев, е точно защото прокуратурата, като представител на държавното обвинение,  е внесла обвинителен акт срещу него, пише 24 часа.

"Притеснителното е, че подсъдимият беше попитан в залата дали се признава за виновен, при положение, че делото не е  във фаза на съкратено съдебно следствие", допълни адвокат Станислав Иванов, който представлява подсъдимия Димитър Илиев.

Инцидентът стана на 9 септември 2016 г., като певицата е била директен очевидец. Рано сутринта същия ден тя се прибирала от участие във Варна. Зад волана бил шофьорът ѝ. Те се включват в магистралата. Около 05:45 ч. край Карнобат, движейки се със скорост 120 км/ч, внезапно пред автомобила се появил пешеходец. 20-годишният младеж издъхва заради кръвозагубата.