Съпругата на президента Румен Радев Десислава отново развълнува социалните мрежи с ироничен коментар, в който предложи да пишат на нейна сметка вината за всички трусове в държавата.

Публикацията на първата дама във Фейсбук дойде след статия в сайт, в която се посочва, че шефът на НСО Данчо Дяков е подал оставка след натиск от нейна страна.

"Приятели споделиха, че днес фактор.бг, оня сайт, обективният, достоверният, собственост на името-на-когото-не-бива-да-се-споменава, излязъл с дописка, че шефът на НСО подал оставка поради натиск от "генерал Деси". От мен, демек. Очаквам включване и от други подобни - обективни и достоверни сайтове", пише Десислава Радева. И предлага с голяма доза сарказъм:

"Хайде да се договорим с фактора и десетките производни нему. Пишете ме отговорна за всичко, с което не сте ок. И за НАП, и за свинската чума, и за търговския регистър, и за апартаментгейт, и за умиращите от студ старци по селата, и за опустяващите села, и за демографската криза, и за неспиращия поток заминаващи от Терминал 2, и за нефелните закони (имаме си даже закон за медиите). Ако щете и за "Ало, Ваньо", и за "Ти си го избра", и за ремонта на "Графа", и за чалганизираната ни нация (тук нямам предвид музикалните предпочитания).

Накратко, пишете ме отговорна за каквото не ви оттърва. Не търсете виновни. Пишете мен! Поздравявам ви с нещо лежерно. Дишайте! Дишайте с пълни дробове! Дано помогне да преодолеете жлъчката, дето дъвчете!", завършва първата дама, като спазва навика си да  публикува песен, която да подкрепи думите й.  Този път това е парче на джаз легендата Ал Жеро, който почина преди две години.