Десетки пловдивски фирми са подали сигнали до областния управител Дани Каназирева за това, че нямат достъп до търговските си обекти. Причината е започналият втори етап от ремонта на пътя Пловдив-Пазарджик. Заради дейностите, които започнаха в участъка между отсечката на село Цалапица и входа на Пловдив е създадена временна организация на движението. А там са офисите и търговските площи на много фирми, които сега буквално остават блокирани.

"В района, в който се извършват ремонтните дейности няма обходен маршрут. По този повод от фирмата изпълнител на ремонта ще имат задачата да ангажират служител, който да отговаря за пропускането на автомобили на фирми, работещи в обектите. Няма да бъдат връщани автомобили, те ще бъдат пропускани след легитимация до търговските си обекти, заяви пред журналисти областният управител Дани Каназирева.

Инвестират над 15 млн. лева за ремонт на 10 километра от важен път край ПловдивДо края на август се затваря участъкът от кръстовището за с. Цалапица до кръговото с околовръстнияпът на Пловдив
Ремонтът, който предстои да бъде извършен е тежък и трябва да приключи най-късно до 1 септември тази година. Предстои цялостно преасфалтиране на участъка от отсечката на село Цалапица до входа на Пловдив. Първият етап от този участък е бил от изхода на Пазарджик до кръговото на село Цалапица. Обект на дейностите ще бъдат две мостови съоръжения. "Имаме уверението и амбициите на сторителната фирма ремонтът на пътния участък да приключи много по-рано", подчерта още областният управител.