„Почивай в мир Слънчице Прекрасно! Аллах с Дженнет (рай - б. р.) да те дари! Винаги ще те помним. Дано там си на по-добро място! Никога няма да те забравим Милятче... Много ще ни Липсваш“, с тези думи се сбогува с Милятка Купенова нейна приятелка. Написани са в профила на тийнейджърката, която загина във водите на река Върбица.

Припомняме, две тийнейджърки загинаха нелепо преди два дни. Момичетата се удавиха във водите на река Върбица край Момчилград. Те са на 15 и 16-годишна възраст. Група ученици решили да се разхладят, като поплуват. Докато били във водата, едно от момичетата забелязало змия във водата, настанала суматоха и тръгнали да тичат. Две от тийнейджърките се подхлъзнали на камъните и паднали в дълбока зона на реката. За съжаление не са успели да се спасят. 

Днес, 23 юни, е обявен за ден на траур в община Момчилград в памет на двете загинали деца. Със заповед на кмета Сунай Хасан са отменени всички увеселителни прояви, а знамената в общинските учреждения ще бъдат пуснати наполовина.

Момичетата са учили в средното мюсюлманско училище в Момчилград. От село Осиково е загиналата Милятка Купенова, пише 24rodopi.com. “Едно момиче, изпълнено с много амбиции и мечти, всекидневно се бореше за своите цели. Едно усмихнато и лъчезарно момиче, което със своята невинна усмивка стопляше душата на всеки. Тя е толкова невинна, мила и добра, а сега вече, мила, ти си Ангел. Почивай в мир!”, написа нейна приятелка във фейсбук.

Трагедия! Две тийнейджърки видяха змия и се удавиха във водоемТе са на 15 и 16 години от Момчилград