Иван Тотев е подписал заповедта за освобождаването на заместника си Димитър Кацарски, докато е в отпуска, научи TrafficNews.bg. Градоначалникът на Пловдив бе забелязан два дни да почива на любимия си курорт в Гърция – Керамоти, където семейството му притежава малък хотел. Не е ясно, дали решението за уволнението е било подписано от гръцкия курорт, или днес той се е върнал в Пловдив.  

 Компания на Тотев в курорта, който изобилства от пловдивчани, са били още кметът на район „Западен” Димитър Колев и един от ръководителите на ОП „Чистота” – Оник Агопиян.

Кметът и днес бе в отпуска, като вероятно той пътешества с мотора си, заедно с Димитър Колев. И двамата са страстни почитатели на превозните средства на две колела, а Тотев бе изстрелял и запомняща се фраза преди месеци:

„ Още не съм решил дали да се кандидатирам за трети мандат, а след този имам важна работа за вършене – да си карам мотора с Митко Колев”, бе казал Тотев на една от сесиите на Общинския съвет. През миналата година двамата, заедно с Атанас Ташков отново покориха с моторите си гръцкото крайбрежие, като стигнаха до остров Тасос.

Припомняме, че днес бе освободен един от основните заместници в неговия екип. Мотивите за това бяха изключително странни – било нужно заради „новите предизвикателства пред Пловдив”. В същото време в неделя е съдбовния конгрес на ГЕРБ, след който се очакват големи промени в партията.

Иван Тотев уволнил Кацарски заради „новите предизвикателства” пред ПловдивГл. инженер Йордан Калев поема ресора по строителство и общинска собственост

Снимка от миналогодишния тур на Иван Тотев и Димитър Колев: