Трети фалстарт по делото за убийството на Георги Джевизов – Плъха.  Първото заседание така и не може да започне, след като и днес имаше липсващ участник в процеса.   Този път в съдебната зала не се яви упълномощеният адвокат на жената, с която Плъха е живеел на семейни начела. Преди ден в съда е постъпила молба -пълномощно от страна на адвокат Дениз Хюсеин, който се е конституирал като частен обвинител. Днес обаче той не се появи в съдебната зала, тъй като е в болница.

Поради тази причина председателят на състава отложи разпоредителното заседание за трети път, като се очаква след две седмици да се направи нов опит делото да тръгне.

Преди да бъде отложено делото майката на Георги Джевизов – Плъха поиска максимална присъда за д-р Иван Димитров, който е обвинен в убийството на сина й. По думите на Златка, докторът е застрелял без причина Плъха:

„Той не е влизал в къщата да краде, имаме снимки от камерите, на които се вижда как синът ми минава отдолу, а докторът без причина го гръмва”, каза майката на Плъха.

Както TrafficNews.bg съобщи, 49-годишният Димитров е привлечен като обвиняем за умишлено умъртвяване на Жоро Плъха, като престъплението е квалифицирано като "извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана", тоест ще се води по чл. 119 във вр. чл. 115 от Наказателния кодекс. Прокуратурата е приела такава трактовка, тъй като по данни от разследването докторът е бил нападнат от жертвата си. Максималната присъда, която законът предвижда по така повдигнатото обвинение е затвор до 5 години. 

Срещу Димитров е повдигнато и второ обвинение за притежание на незаконно оръжие - пистолет, марка "Валтер" и боеприпаси за него (16 броя патрони, 9х18 мм и 1 брой патрон с надпис "1947 GEL 9M38"). Ако бъде признат за виновен по това обвинение, към присъдата му ще бъдат прибавени още от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Повече по случая: 

Жената на Плъха нае адвокат да я представлява, болен съдия отложи делотоД-р Димитров за пореден път се изправи лице в лице с родителите на Джевизов

Майката на Плъха: Докторът е застрелял сина ми без причина, искаме максимална присъдаД-р Иван Димитров запази мълчание на влизане в съдебната зала