Дъждът в Пловдив не спира. Докато през нощта си валеше кротко, предиобед той се усили и в момента продължава да вали. Което, разбира се, се отрази не само на настроението на пловдивчани, но и на начина им на придвижване. Градът стана една голяма локва, а на обичайно заподозрени булеварди - заради лошото отводняване, се образуваха реки.

Най-тежко е за пешеходците, които трябва да внимават не само за чадърите си, но и да не се окажат в някоя по-дълбочка локва. Но и това не е най-лошото, което може да ви се случи - шпорещите по улиците с висока скорост коли пръскат след себе си не само чиста дъждовна вода, но и кална мръсотия. За радост на химчетата, които тези дни няма начин да не отчетат по-висок оборот...

Кога ще спре дъждът... засега не се наемаме да прогнозираме. Според синоптиците интензивни превалявания и поледици ще има в цялата страна. И ако за Пловдив кодът за дъжд е само жълт, то оранжев код за значителни валежи от дъжд е обявен в три области на Южна България - Стара Загора, Хасково и Кърджали. Там се очаква да паднат между 30 и 50 л/кв.м дъжд.