Днес над Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В Източна България времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, информират от НИМХ при БАН.

Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

По Черноморието преди обяд ще бъде слънчево, след обяд на отделни места ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще достигнат 28°-31°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места в следобедните часове. Ще духа умерен до силен североизточен, по високите и открити части умерен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 16°.