Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова каза, че се чувства добре след прекарания коронавирус.  При мен заболяването премина с много леки симптоми, като една лека вирусна инфекция, заяви тя пред bTV, но призова хората да се пазят и да са отговорни, тъй като опасността от зараза не е отминала. Сигурна съм, че в детските градини ще бъдат спазени всички мерки. Убедена съм, че следващата седмица няма да има риск от повишаване на заболеваемостта заради тръгването на децата на детските градини и ясли, каза Дариткова, която е общопрактикуващ лекар в Смолян и работи предимно с деца. 
 
Дариткова коментира и момента, в който президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за промените в Закона за здравето, с които извънредното положение беше заменено с извънредна обстановка. Не искам да коментирам и да говоря за решението на Конституционния съд. Тук трябва да отбележа, че президентът постъпи правилно като не наложи вето на промените в Закона за здравето, а даде на Конституционния съд само отделни текстове. ГЕРБ ще се съобрази с решението на Конституционния съд, заяви Дариткова. 
 
Ние имахме нужда от тези промени в закона. Опасността от заразата още не е отминала и трябваше да имаме правова основа, за да се справяме със ситуацията след отпадането на извънредното положение. България навсякъде е давана за пример. Ние изпълнихме най-важната част от прилагането на мерките - запазихме живота на хората, каза още председателят на парламентарната група на ГЕРБ.