Гъсти и черни кълбета дим се носят над Пловдив, такива, че да те е страх дъх да си поемеш при вида им. Катраненият пушек е заснет от наш читател над Голямоконарско шосе в града. 

"А после колите замърсявали въздуха" - възмущава се пловдивчанинът. Той обяснява, че това не се случва за първи път. На гледката той ставал свидетел абсолютно всяка седмица от доста време насам. Катранените кълбета се виждат отдалеч.

От пожарната съобщиха, че се касае за запалено импровизирано сметище. "Изпратили сме пожарна кола на място, колегите гасят огъня" заяви за Trafficnews директорът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков. 

Според гражданинът, подал сигнала, в района много често се палят гуми. Това се случва в ромската махала, а миризмата и черните сажди, които се носят във въдуха със сигурност са много неприятни за хората, живеещи в квартала. 

За съжаление тези гледки са почти ежедневие, а нарушителите продължават безнаказано да горят гуми. Това е и една от причините Пловдив винаги да е начело в класацията за най- мръсен въздух.