Стипендия от 1000 лева и летен стаж в клиника Шварцвалд-Бар в Германия получи Стефан Иванов – студент 4 курс специалност „Медицина” в Медицински университет – Пловдив. Средствата му бяха дарени от младия лекар д-р Елизар Цветков и съпругата му Лилия.  

Както TrafficNews разказа, през февруари семейството обяви еднократна стипендия за изявен студент от МУ – Пловдив по повод Деня на българската просвета и култура, 24 май. Д-р Цветков е възпитаник на университета, дипломирал се през 2017 г. с пълно отличие и награда „Златен Хипократ“, а понастоящем е лекар-специализант по Неврология в Клиника Шварцвалд-Бар във Филинген-Швенинген, Германия. Средствата за стипендията са събрани на сватбеното тържество на семейство Цветкови.

Млад лекар дарява парите от сватбата си за обучението на студент от МУ-ПловдивД-р Елизар Цветков е завършил медицина в университета, сега специализира в Германия

За стипендията можеха да кандидатстват всички студенти редовна форма на обучение във факултетите по „Медицина”, „Фармация” или „Стоматология”, като представят сканирана студентска книжка, документ, с който да удостоверят, че са студенти в МУ-Пловдив. Елизар лично е избрал да помогне на Стефан Иванов,  а изборът му се базира на оценката от извънучебната дейност и от успеха от обучението. 

С тази инициатива младият лекар иска да провокира в хората, които имат финансова възможност, да се замислят, че и те могат да допринесат с нещо за доброто в медицината и да бъдат пример за всички останали. И е категоричен, че много от нещата в България могат да се подобрят, ако има едно здраво ядро от хора, които се опитват по всякакъв начин да стимулират както младите хора, така и определени сфери.