Дяволът е в детайлите. При строителството - в материалите, конструкцията и  и довършителните  елементи. За мнозина купувачи, все още водеща при покупка на жилище е цената. Но все повече са хората, които плащайки, искат да знаят точно какво купуват. Интересуват се не само от промоционалните оферти, но и от всички технически характеристики на сградата, в която ще живеят, от това как ще изглеждат общите части, фоайетата, асансьорите, стълбищата. А това зависи изключително и само от качеството на използваните материали. Защото, ако се използват нискокачествени и евтини материали и елементи, след по-малко от 5 години сградата ви ще има запуснат и амортизиран вид. 

На пазара обаче идва ново поколение клиенти и инвеститорите вече отчитат сериозни промени в начина на търсене на жилища. За това какво очакват клиентите и какво предлагат строителните компании разговаряме с  мениджъра на проекта REGATTA PARK WEST - Рамез Сааде. Бутиковият комплекс се намира на метри от Гребния канал с впечатляваща гледка към най- голямото водно съоръжение в Пловдив, обединява  енергоефективна сграда с луксозно изпълнени общи части, вътрешен двор с детска площадка, подземен паркинг. REGATTA PARK WEST първата инвестиция на един от най- големите строителни холдинги в Ливан - Platinum Invest Holding под тепетата. Компанията има зад гърба си десетки реализирани проекти на жилищни сгради от най - висок клас.  Проектът се реализира съвместно с реномираните архитектурни бюра Ер Те Консулт и Бюро Интернешънъл. Комплексът включва 3 сгради и се състои от партер, 4 жилищни етажи и подземен паркинг. В жилищните секции са разположени 78 апартамента, като квадратурите  на жилищата са до 210 кв. м.    

     - Маркетингът на Regatta Park West е обратно пропорционален на спада в рекламите на недвижимите имоти  през последните месеци на пандемия. На какво се дължи това?

 - Ние не сме спирали да промотираме нашия проект,  но наистина напоследък увеличихме нашето маркетингово присъствие.

 При настоящите обстоятелства недвижимите имоти са най-сигурната инвестиция за много хора. Според мен винаги е най-добрият момент за придобиване на недвижимо имущество и както Робърт Алън каза: „Не чакайте да купувате недвижими имоти. Купете недвижими имоти и  изчакайте ”.

 - Какво отличава Regatta Park West от останалите проекти?

- В момента на пазара има много достойни проекти. Преди да започнем нашия проект направихме мащабно проучване, което показа че клиентите се интересуват от модерни апартаменти. Поради това, взехме решението да подобрим максимално материалните спецификации в Regatta. От получената информация и положителните отзиви на нашите клиенти, определено мога да потвърдя, че залогът ни беше правилен. Хората нямат търпение да си купят модернизирани апартаменти и дори са склонни да увеличат бюджета си, ако се доверят, че инвеститорът ще изпълни  обещанията си.

- Можете ли да ни кажете повече за подобренията, които направихте в Регата?

- Един от ключовите фактори при оценяването на всеки проект е фасадата. Затова внимателно я проектирахме, за да я направим по-привлекателна и елегантна. Моделът включва облицовка от керамични плочи от LAMINAM ITALY, покриващи повече от 50% от предната и задната страна на фасадата. Това внася усещане за лукс.

Фасадното остъкляване е проектирано така, че да осигурява оптимална естествена светлина във всяко жилищно пространство, понеже прозорецът е съществена част от всеки апартамент. Избрахме да монтираме алуминиев профил Schüco с троен стъклопакет. Regatta Park West е един от първите комплекси в Пловдив, който използва водещия немски доставчик на висококачествени прозорци Schüco.

- Очевидно е, че отдавате специално внимание на фасадата, но какво ще кажете за другите важни компоненти?

- Като мениджър на проекти, често споря със собствениците за по-висок бюджет, за да надхвърлим очакванията на нашите клиенти. За този проект всички бяхме на едно мнение относно материалите, дори това да повлияе на рентабилността на нашия проект.

Подобренията не бяха свързани само с фасадата, а и със самата конструкция на сградата. Като уважавани разработчици в областта, ние избрахме Weinerberger тухли за вътрешни и външни стени. Що се отнася до мазилката, боята и топлоизолацията, ние избрахме най-качествените продукти, налични от марката BAUMIT. Тръбите ще бъдат гръцката марка COURBI, а по отношение на кабелите избрахме местната българска марка Elkable. Вътре в апартаментите електрическите табла и превключватели ще бъдат Schneider (Франция) и Scharck (Австрия), а електрическите контакти ще бъдат инсталирани във всички стаи, марка Legrand (French).

Тъй като Регата е перфектно място за семейства, искахме да се уверим, че стандартите за безопасност са напълно спазени, затова проектът е затворен тип с един главен вход и заобиколен от огради навсякъде.

Regatta Park West ще се управлява от една от най-добрите компании за управление на недвижимо имущество в града.

В допълнение към охранителната система ще инсталираме IP-CCTV система на HIKIVISION и система за контрол на достъпа Bticimo - Legrand .

- Можете ли да ни разкажете повече за общите части?

- Първо, искам да благодаря на нашия партньор и архитект  Радо Тодоров, който лично работеше по Regatta с всичките й подробности.

Дизайнерите на "Ер Те Консулт" работиха върху всеки миниатюрен детайл през цялото време. Едно от основните ми изисквания беше да се наблегне на дизайна на лобито и съм много доволен от резултата.

Входните пространства и фоайето са просторни. Италиански плочки от гранит ще бъдат поставени на пода и стените във фоайето и на стъпалата, а относно осветлението, във фоайето и коридорите ще има окачен таван с LED осветление PHILIPS.

Огромно удобство е това, че всички входове са проектирани така,  за да са достъпни за хора с увреждания.

Асансьорите са важни не само с дизайна си, но и с техническите си характеристики. Ако не изберем внимателно асансьорът, наемателите ще страдат с години за поддържането му. Поради тези причини, избрахме да инсталираме ORONA 3G серия - испанската лидерска марка, с 5 години гаранция. Асансьорът е без предавки и това осигурява изключителен комфорт по време на използване, ниска консумация на енергия и значително увеличава експлоатационния му живот.

- Какви удобства има в комплекса?

- В повечето от нашите проекти в Ливан успявахме да включим удобства като фитнес, басейн, детска площадка и спортни площадки.

Но не мисля, че същото ни е нужно в Regatta, тъй като комплексът е на няколко метра от най-зеленото и привлекателно място в града - Гребния канал. Тази атракция е толкова красива, тя е чудесно място да се насладите на разходки или игри на открито като футбол и тенис, а съседните магазини и ресторанти са идеални за да се насладите на приятна чаша кафе!

Вместо да проектираме подобен тип удобства, решихме да се съсредоточим върху общата градина с площ 450 кв. м, затова наехме специализирана компания за озеленяване. Ще имаме красиво пространство вътре в комплекса, засадено от трева и декоративни растения. Също така, бетонови павета за дворни настилки Semmelrock ще бъдат положени в алеите, на външните стъпала и тротоарите. Ще бъдат поставени пейки, а всички външни осветителни тела заедно с фасадните светлини ще бъдат LED.

Градът се задушава под броя на увеличаващите се автомобили. Как се решава въпросът с паркирането в комплекса?

- Дори при значителните нови проекти, които се разработват в региона, ще има много свободни пространства в района и скоро ще бъдат направени нови пътища от общината. С нашето подземно ниво и открит паркинг, Регата със сигурност ще има достатъчно места за паркиране.

Нашата грижа е не само да имаме достатъчно паркоместа, но и да направим безопасно подземно ниво. Подземният паркинг ще бъде оборудван с алармена система за детекция на пожар и газ, както и и със система за евакуация и аварийно осветление, заедно с три вентилационни системи SystemAir. Подземните входни врати и гаражи ще бъдат HöRMANN.

 - В днешно време хората нямат време да довършат апартамента си, каква помощ можете да осигурите в такава ситуация?

- Всички са заети в наши дни, а работата с много подизпълнители за довършване на апартамента е истинско главоболие. Ето защо след няколко заявки от нашите клиенти, решихме да наемем компания за вътрешен дизайн, която може да предложи услуга до ключ и да улесним целия път до окончателното нанасяне.

Въпреки че довършителните дейности не са източник на печалба за нас, ние избрахме една от най-добрите агенции, известна с конкурентни цени и високо качество на довършителните работи.

 - Каква е конкретната цена за довършителните дейности?

- Дизайн и изпълнителната агенция ще предложи много възможности на клиентите, като цената на кв. м ще варира от 200 евро/ кв. м до 400 евро/ кв. м.

 - Благодаря ви!

- Аз също бих искал да благодаря на TrafficNews за интереса им към нашият проект и за отразяването на последните новини и актуализации.

Надявам се, че сме били полезни за тези, които желаят да узнаят повече за Regatta Park West. Допълнителна информация могат да получат от нашия екип по продажби на тел.  0888 888 856.

Правим това, защото смятаме, че е изключително важно, всеки, който прави инвестиция да е наясно с всички технически спецификации. Всъщност, без значение дали купуват от нас или от други инвеститори, клиентите би трябвало да се запознаят в детайли с тези спецификации, защото евтиното след време може да ни излезе скъпо.