Багери изравняват със земята детската градина, намираща се на улица "Елба", която бе дълги години узурпира от ДПС активиста Джамисет Джафер, предаде репортер на TrаfficNews.bg.

Заповедта за събарянето на сградата е подписана още преди месец от районния кмет Николай Чунчуков, като тя вече е влязла в сила. Самата сграда е собственост на Община Пловдив, като на практика няма кой да обжалва бутането й.

Дълги години тя се държеше от бившия общински съветник на ДПС Джамисет Джафер, който я бе превърнал в място за тържества, сватби и сюнети.

Въпреки че, сградата бе дадена под наем на бившия общинар, той така и не заплащаше месечните си вноски. По думите на Чунчуков сградата е опасна, като освен че се ползва неправомерно една част от нея, други помещения са свърталище на наркомани и клошари.

Припомняме че, забавачката е с площ от 5400 кв.м, а вътре има сватбени салони, паркинги, дори и магазини. Сагата с парцела на улица "Елба" 10 е от години. Тя дълги години се държеше незаконно от Джафер, който е един от тарторите на Столипиново. След това той влезе и в Общинския съвет, където изкара цял мандат като бащица на града. В светлината на прожекторите Джафер влезе, след като се превърна в един от най-яростните биячи на атентатора на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов.

Печели ли пловдивски активист на ДПС десетки хиляди на гърба на Общината?Джамисет Джафер продължава да държи цяла детска градина в Столипиново, без да плаща наем

Точно до детската градина, Джафер бе построил и огромен палат, разбира се,  който бе незаконен. Все пак, докато бе общински съветник, той успя да узакони имението си, а градските власти направиха всичко възможно той да вземе и детската градина, в която бе инвестирал значителни средства. Бе създадено НПО-то "Толеранс", на което Джафер бе председател.

Амбициозните проекти на фондация "Пловдив 2019" целяха там да се създаде "културен хъб", който да приема събития по време на Европейска столица на културата.  Основен мотор на културните събития в гетото трябваше да е именно фондация "Толеранс".

Не след дълго ДПС активистът спря да плаща наем на Община Пловдив, въпреки нищожната сума на обекта от 50 ст/кв.м.  След натрупаните 60 000 лева дългове, градската администрация приключи договорните си отношения с „Толеранс“ и изрази готовност да си търси парите по съдебен път.  Въпреки това теренът продължаваше да се държи от Джафер, без да плаща на общинската хазна.