Месец февруари, който се смята за месеца на любовта и виното, ще донесе много усмивки на десетки млади двойки, решили да си кажат заветното "да". 2020 година, освен че ни въведе в ново десетилетие, е пълна с доста интересни цифрови комбинации в датите, избрани за сключване на граждански брак. Вторият месец от годината ще бъде белязан от изключитено голям интерес и много млади хора са решили да узаконят връзката си именно заради често повтарящите се цифри. Смята се, че това носи късмет.

Най-желатата за месец февруари дата за сключване на брак е 20.02. За този ден капацитетът на двете ритуални зали - тази в Дома на младоженците и ЖК Тракия, е изцяло зает, заяви за TrafficNews времено изпълняващият длъжността директор на ОП "Радостни обреди" Чудомира Пинджева. Тя подчерта, че още през ноември миналата година са започнали да постъпват първите заявки за брак за тази дата. Максималният брой сватби, които могат да бъдат реализирани от длъжностните лица дневно, са 10. А на емблематичната дата 20.02. общо 20 млади двойки ще поставят началото на семейния си живот.

Следващата най-желана дата през най-късия месец на годината е 22.02. Тогава 6 двойки влюбени ще се врекат във вечна вярност в Дома на младоженците и в ритуалната зала в Тракия. На 02.02. граждански брак ще сключат общо 6 двойки. Толкова ще бъдат сватбите и в Деня на влюбените 14.02.

Друг интересен факт тази година е датата 29.02. За този ден цели три двойки са решили да минат под венчилото. Което означава, че на всеки 4 години те ще празнуват своята годишнина от сватбата си.