Британска двойка е останала блокира в България, след като мечтаната им сватба в Банско е била отменена заради короновируса, съобщи в. "Дейли мейл". Българският ски курорт е поставен под карантина заради заразата.

Сватбата на 36-годишната Фей Норт и 49-годишният Стив Гил от Нотингаммшир е била планувана за 15 март и те са дошли заедно с 60 гости от Великобритания до Банско. Бъдещите съпрузи твърдят пред вестника, че сега са на загуба със 7 000 паунда. Предизвестени били само 4 часа преди курортното градче да бъде затворено. Някои от техните гости са успели да излетят извън страната на 17 март. Фей, Стив и 12 други гости, включително две деца, са с резервирани полети за 19 март.

Въпреки това в последния момент им се казва, че нямат право да напускат хотела и може да не могат да отлетят до месец поради строгите ограничения за пътуване, които се налагат от местната полиция.

„Хотелът изобщо няма да ни върне пари. Спестявахме години наред за сватбата и не можем да си позволим да имаме още една сватба у дома.Това е най-лошото преживяване някога. Бях толкова развълнувана за сватбата си през всичките тези месеци, както и всяка булка. Всички мои гости също го очакваха с нетърпение, никой от нас не е предполагал, че това ще се случи - просто е една катастрофа след друга. Не очаквам, че ще успея да се оженя за известно време. Всеки гост е похарчил около 2000 британски лири, за да бъде тук за седмицата.След тази новина трябваше да се храним в хотела само чрез рум сървис и можехме да ходим само в супермаркети", казва Фей пред Дейли мейл.