Бременна жена пострада при спиране на асансьор в Хасково. Гергана Арабова и две нейни съседки се качили в товарния асансьор в 19-ти блок в хасковския квартал "Орфей". Стигнали до последния 12-и етаж в блока, тъй като трябвало да разлепят стикери за санирането на сградата. След като потеглили с асансьора за долния етаж, кабината се разтресла. Така асансьорът спрял между 12-ия и 11-ия етаж, пише 24 часа.

 „Казах си: край, падаме долу, обаче се задейства спирачката“, обясни Гергана. 

Кракът на Гергана се схванал, а другите две жени ѝ го разтрили, разказа 24-годишната хасковлийка. Междувременно комшийките се обадили във фирмата, поддържаща съоръжението и пристигналите техници освободили жените.

По-късно Гергана отишла до Спешното отделение, защото кракът й се подул и усещала силна болка в глезена. Предположила, че е получила счупване или навяхване. Трябвало да ѝ гипсират крака, но по думите ѝ по това време нямало лекар и заради това отишла на сутринта. Тя поясни, че не ѝ е правена рентгенова снимка, тъй като е бременна, макар и в ранен стадий. Медиците ѝ обяснили, че гипсът ще стои 7-8 дни и тогава според състоянието ѝ ще преценят какво трябва да се направи.