Уникална ловна пушка, изработена по специална поръчка в габровски завод на германска компания. Това ще бъде подаръкът, с който Бойко Борисов се надява да впечатли американския президент Доналд Тръмп при визитата му в Белия дом следващия понеделник.

Премиерът се похвали сам какъв дар е подготвил, докато инспектираше обхода на известния със зевзеците си град. 

„За президента Тръмп един от заводите в града ще направи специална ловна пушка и ще я подарим от името на Габрово. Пушката ще бъде уникат“, разясни Борисов.

Предполага се, че оръжието ще бъде направено в завод "Габинвест", който е дъщерно дружество на германската компания L&O Hunting Group GmbH. В него се правят компоненти за ловни и въздушни оръжия и прецизни спортни пистолети.

Готвеният подарък едва ли ще влезе в употреба, защото Тръмп няма славата на запален ловец и любимото му развлечение е да играе голф, което обаче напоследък не се случва често. 

Досега най-известният подарък на Борисов е палето от порода българска овчарка, което даде на руския президент Владимир Путин при посещението му у нас през 2010 г. 10-седмичното кутре бъше кръстено Бъфи, след проведен конкурс в Русия с предложения за имена, а сега често може да се види как си играе с повелителя на Кремъл.