Родителите на 3-годишното дете, което почина в София, са снимали състоянието му и държанието на лекарите в болниците. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Загреб.

"Днес следователите са влезли, иззели са записи, рецепти, документи. Разпитали са свидетели. Родителите са снимали в какво състояние е детето и как се държат секретарките на шефовете на болниците и сестрите. За това съм толкова потресен и решенията ми са толкова резки", коментира министър-председателят на България. 

По повод номинацията на Доналд Туск за председател на ЕНП Борисов обясни, че тази практика е присъща и за България - да има само един кандидат.

"Доналд Туск е изключителен приятел на България. Мисля, че всички вие си спомняте какво приветствие изнесе за българския народ. Не мисля, че има човек, който не се трогна", каза премиерът.

"Туск ми е приятел, още като беше премиер. Той е твърд като човек. Не случайно успяхме, въпреки, че паднаха водещите кандидати, да се избере председател на ЕК. Той е партиец. Бил е лидер на партия. Познава централна и източна Европа. Познава балканите. Обичам го като брат, той е изключителен човек. Мисля, че Доналд ще бъде по-твърд. Ние имаме нужда точно от това. Мисля, че това е един добър избор", добави Борисов.

"51 млн. лева сме отделили за българските пенсионери за Коледа. Направили сме така, да си ги получат в началото на месеца, за празника. Ако не го бяхме направили, това щеше да ви е първият въпрос, не бива да се подценяват тези неща. Държавата е направила много, за да имаме бюджетен излишък и да си позволяваме подобни неща. В България ние двойно повишаваме заплатите на учителите, а тук, в Хърватия, стачкуват за това", коментира още той.