Започва акция срещу комарите в Пловдив. Действията по комплексна дезинсекция ще бъдат извършвани през целия месец юли, като стартът на пръскането започва днес. Припомняме, че пръскане имаше и през май месец, ала вероятно заради обилните валежи, Пловдив изобилства от насекомите кръвопийци. 

От ОП „Дезинфекционна станция” предоставят график за обработката на зелени площи по райони, като според съобщението действията ще се извършват само при благоприятни метеорологични условия, в периода 01.07.2019 - 23.07.2019 г. Припомняме, че пръскане имаше и през май месец, ала вероятно заради обилните валежи, Пловдив изобилства от насекомите кръвопийци. 

Днес започва борбата срещу хапещите насекоми в район "Централен". Стартира се от Гробищните паркове и бреговете на река Марица. На 2 юли ще се пристъпи към обработката на район "Южен" и "Западен", след това на 3-ти ще се подхванат район "Тракия" и "Източен", а не 4-ти и район "Северен". После схемата ще се повтори, като акцент за парковете и зелените блокови пространства в кварталите, както и района около Гребната база, парк "Отдих и култура" и Розариума. 

След обработката срещу имаго - възрастната форма на комарите, предстои и дезакаризация на кучешките площадки между 8 и 10 юли, както и лаврицидни обработки. От общинското дружество ще извършват и действия по растителна защита на розовите насаждения в града, на декоративните дървесни видове и на някои видове храсти.  

"За всяка от обработките ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация", съобщиха от ОП „Дезинфекционна станция”.

От дирекция „Екология и управление на отпадъците“ съветват отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.