Мизерия в инфекциозното отделение на болницата в Карлово. Мухъл, излющени стени, течове и изгнила дограма. За това се оплакват пациенти. Болницата обслужва над 100 000 души от 7 общини. В момента здравното заведение е препълнено, а пациентите недоволстват, че трябва да се лекуват в тези условия.

Истински кошмар преживява майка, която трябва да остане в инфекциозното отделение цяла седмица заедно с 5-годишното си дете.

„Направи ми впечатление мизерията в стаите – падаща мазилка, мръсни стени. Всичко под мивката е черно. Дограмата е на много години и е наложително да се смени. Два бокса споделяхме един и същи санитарен възел. Аз влизам да си лекуват детето от едно, а в същото време се притеснявам да не се разболее от нещо друго. Болен от жълтеница и такъв с чревна инфекция бяха в две съседни стаи. Храната също е под всякаква критика – сутрин, обед и вечер беше едно и също – пасирани супички. Вместо да се лекуваме ние се разболяваме наново“, коментира възмутеният родител пред Нова телевизия.

Жената също така се оплаква от лошо отношение на медицинския екип. Една от медицинските сестри я е изгонила, след като е искала да получи информация за състоянието на детето си.

„Все едно си в затвор. Няма да се върнем отново там“, заяви майката на 5-годишното дете.

„Инфекциозното отделение възстанови дейността си през 2002 г. Условията не бяха точно такива. То беше изцяло реновирано. Проблемът е, че не е газифицирано и е със стара отоплителна инсталация. Предвидили сме ремонт след 15 юли”, заяви изпълнителният директор на болницата Христо Пелев.