Премиерът Бойко Борисов пристигна в Пловдив за откриването на икономическия форум в хотел „Империал”. Той е  с вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов. Въпреки че бе анонсирано участието и на македонския премиер Зоран Заев, той няма да присъства на форума.

Събитието ще се проведе в рамките на два дни, като министри, представители на бизнеса и на неправителствения сектор от страната и Европа ще дискутират предизвикателствата пред икономическия растеж и конкурентноспособността у нас и в Югоизточна Европа. 

Очаква се да бъде поставена и темата за европейската перспектива пред Западните Балкани, очакванията от новия Европейски парламент и новата Еврокомисия, демографските и здравни проблеми, пътната карта на България към "чакалнята" на Еврозоната - ЕРМ II, привличането на чужди инвестиции, енергийната и цифрова политика на ЕС.

Във форума ще вземат участие и  вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, министрите Теменужка Петкова, Росен Желязков и Николина Ангелкова, както и еврокомисар Мария Габриел. Във форума ще участват и над 40 водещи личности и анализатори, които формират общественото мнение в Европа.

Пловдивският икономически форум се организира от Делфийски икономически форум със седалище Атина и от Центъра за либерални стратегии.

Очаквайте подробности!