Любимото куче на пловдивските деца – бобтейлът Мон, ще се включи в киноложката изложба на 11 и 12 май в Първомай. Както TrafficNews.bg вече съобщи, общо 600 породисти кучета от цял свят ще дефилират на интересното събитие. Програмата ще бъде разнообразна и разделена на различни категории. Една от тях е „Парад на шампионите“, където ще бъдат представени всички кучета от България, спечелили европейски и световни титли, интернационални шампиони и кучета, които със своите работни качества помагат на хората – като терапевти, водачи на хора с влошено зрение, примери за неразрушимата връзка между човека и кучето.

600 кучета от 12 държави идват на изложба край ПловдивСъбитието ще се проведе на 11 и 12 май

Мон е обучено куче-терапевт, което от няколко години работи с децата в Пловдивската онкохематология. С подкрепата на кампанията „Заедно в живота” и Киноложко дружество „Първомай“ тази година средствата от дарения, които ще съберат по време на изложбата, ще бъдат за дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”. Целта на кампанията е набирането на средства за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ Свети Георги – Пловдив. Той ще бъде предназначен за Клиника по педиатрия, Клиника по онкология и Клиника по хематология.

Всеки желаещ може да дари, като изпрати SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA. За абонати Telenor, A1 и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС. За абонаментни дарения и други начини за даряване посетете www.dmsbg.com.

Създадена е и сметка, на която да се събират дарения:
BG39 UNCR 7000 1523 3682 66.