Симпатични бийгъли, дакели, шнауцери, померани и йоркширски териери, изработени от вълна и филц и с вплетени бели и червени конци, са малка част от мартеничките в тазгодишната благотворителна кампания „Заедно в живота“. Най-атрактивният модел е този с бобтейла Мон. Любимото куче на пловдивските хлапета е вдъхновител на кампанията "Заедно в живота" и лице на кампанията за изграждане на нова детска болница "Най-доброто за нашите деца и онкоболни".

Собственичката на Мон Велислава Костадинова и доброволци отново изработиха мартеници, с продажбата на които да подкрепят лечението на болно дете. Тази година средствата ще бъдат дарени на Гергана Петрова, която се лекува в Отделението по детска онкохематология в УМБАЛ „Св. Георги“.

Детето страда от рак на костите и има нужда от лечение в Австрия, за което са необходими 55 000 евро. Тя живее само с баща си, тъй като майка й е починала от онкологично заболяване.

Всеки, който желае да помогне, може да разгледа мартеничките във фейсбук страницата „Заедно в живота“ и да изберете от тях за своите любими хора и приятели. А след това да пише на лично съобщение от кой модел и къде да му бъдат изпратени.

Ето част от красотите: