Близките на убитата Кристин от сливенското село Сотиря разказаха, че медиците не са оказали първа помощ на 7-годишното момиченце. 

"Не й пипнаха ръчичката, дори не й пипнаха гърлото. Не й пипнаха сърчицето, а тя дишаше и викаше: „Бабо, гушкай ме”. До последно бяхме сами в линейката и виках, но те дори не спряха линейката, някой да се качи до мен”, каза бабата Милка Георгиева пред NOVA.

"Човекът, извършил убийството, не трябва да умира. Той трябва да се мъчи доживот”, категорична е майката на убитото дете.

В понеделник в Сливен е обявен ден на траур в памет на малката Кристин.

По-рано днес стана ясно, че заподозреният за убийството на 7-годишно дете в сливенското село Сотиря Мартин Трифонов е признал вината си пред служебния си защитник.

Адвокатът призна, че става въпрос за смразяващи детайли за престъплението и отказа да ги коментира.

Мартин казал, че осъзнава какво е направил, че съжалява. Той изтъкнал, че по време на престъплението бил пиян – първо пил ракия, после бира.

При пълни самопризнания на Трифонов защитата му може да поиска  съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдата с една трета. Така вместо да получи доживотен затвор, той ще може да излезе след 25 години, коментираха юристи.

Мартин призна убийството: Бях пил бира и ракия, съжалявам!Разказал смразяващи детайли за престъплението пред адвоката си