Мащабен протест подготвят близките на Стефан от „Абдовица”. Очаква се приятелите и роднините на 31-годишния мъж утре сутринта да блокират пътя на входа на квартала. Исканията на близките продължават да са да бъде направено обстойно разследване за причините за смъртта на Стефан.

Тялото на мъжа беше открито на 16 юли в реката в квартала. Първоначалната версия на полицията беше, че Стефан е събул обувките си на моста и се е самоубил, скачайки в реката. Близките на мъжа обаче бяха категорични, че това е невъзможно и излязоха на протест пред 8 РУ още на следващия ден.

След недоволството версията за причината  смъртта беше променена. Според разследващите Стефан е получил инфаркт в следствие на заболяване. Близките обаче са категорични, че мъжът е бил здрав и не е имал никакви здравословни проблеми.

Роднините и приятелите на Стефан твърдят, че случаят е претупан и се търси най-удобната версия, за да не се проверят всички подробности и неясноти, които будят съмнение. 

Предната вечер преди деня, в който Стефан бе намерен мъртъв, е имало сериозен конфликт между роми и българи в "Абдовица". Подозренията на протестиращите са, че това може да има общо със случая. Подозренията се засилват и от липсата на джобните пари, които младият мъж носел в себе си. 

Роднините на Трифонов настояват полицията да прегледа всички записи от камери в района и да не спира да работи по случая, докато не намери истинската причина за смъртта му.