Заедно с кмета на Костенец Радостин Радев е задържан и виден местен бизнесмен, научи TrafficNews. Разследването сочи, че съмнителните обществени поръчки, проверявани от спецпрокуратурата, са минавали именно през фирмите на въпросния предприемач, сочи неофициалната информация.
 
46-годишният Радев, спечелил кметския пост с подкрепата на БСП, е изведен сутринта от дома му, разказаха съседи. "Буквално по гащи са го хванали, вдигнали са го от леглото", твърдят местните хора. Кметът управлява Костенец от 2011 г.
 
 В момента Радев и заподозреният бизнесмен са в общината, където са разпитвани. Показания дават и служители на общинската администрация. В същото време се изземва документация от общината, видя репортер на TrafficNews.
 
Наскоро Радев влезе в конфликт с Общинския съвет заради общинското предприятие "Земи и гори от горския фонд".   10 от 17 съветници подкрепиха предложението дружеството да се закрие и преобразува в търговско дружество, срещу което се обяви кметът, който преди това отказа да освободи шефа на фирмата Мирослав Николов.