Бившият мъж на убитата журналистка Виктория Маринова Свилен Максимов заяви, че не е доволен от присъдата на Северин. Неговият баща пък коментира, че изивненията на убиецът са били напълно фалшиви.

"За добро или за лошо, това е законът. Сила да погледна Северин имам. За съжаление, това няма да промени нищо. Единственото, което ще стане, е, че ще преживея наново целия този ужас наново. Не мисля, че щях да постигна нещо", заяви Свилен Максимов пред bTV.

"Нито един човешки живот не струва 30 години. Присъдите по трите обвинения можеха и трябва да бъдат повече. Но трябва да се замислим и ние като общество какво ще постигнем. Ще му дадат 100-200 години, но въпросът, който задавам, е какво ще се промени. Дали само годините са възмездие, този човек трябва да бъде превъзпитан по някакъв начин", заяви Максимов.

Свекърът на Виктория Румен Максимов бе в съдебната зала и чу извинението на Северин.

"Трудно е да се говори за удовлетворение. Удовлетворение щеше да бъде, ако можехме да върнем живота на Виктория. Но според мен това е възможно най-справедливата присъда, която се постигна в рамките на съдебното производство", коментира той пред БНТ.

"Аз бях на не повече метър и половина-два от него в съда. Наблюдавах реакциите му, неговото извинение и разкаяние звучеше твърде репетирано, не идваше от сърцето. Разбирам майчинските чувства. Още при задържането му в Германия обаче майката на Северин каза, че сама го е посъветвала да се предаде на властите, в такъв случай трябва да е била подготвена каква присъда може да очаква той. Така, че отново за съжаление имах чувството, че присъствам на някаква постановка", коментира той реакцията на майката на Красимиров след произнасянето на присъдата му.

Бившият съпруг на Виктория Свилен Максимов заяви, че изживява наново всичко и му е трудно да даде оценка на случващото се. "Няма как да се чувствам спокоен", каза той.

30 години ще лежи в затвора Северин! И 450 000 лева кръвнина ще плати за убийството на Вики"Искам да върна времето назад, но не мога! Признавам си вината!"