Сграда в центъра на Русе се е превърнала в сборище на наркомани и дом на клошари. Бившите лаборатории на Здравната инспекция, които сега пустеят, се намират в непосредствена близост до училище и жилищни блокове. Хората наоколо са притеснени и настояват да се вземат мерки.

Допреди три години в сградата на бул. "Скобелев" са се помещавали лабораториите на Регионалната здравна инспекция. След освобождаване на помещенията мястото е изоставено и разграбено.

От няколко месеца това е домът на двама клошари – мъж и жена от Разград. Сабри и жена му са принудени да делят своеобразното си жилище с наркомани. 

Сигнали са подавани както до полицията, така и до Здравната инспекция. Въпреки че и от двете институции са идвали на проверка, проблемът си остава, тъй като достъпът до сградата е свободен.

От Здравната инспекция обясниха пред БТВ, че от април 2018 г. сградата е прехвърлена на Министерството на здравеопазването. Тя ще бъде превърната в център за деца с увреждания. Той ще бъде  изграден с европейски средства, а обществената поръчка вече е обявена. Центърът трябва да е готов догодина.