Ученичката, която пострада след спор в в училище,  остава в "Пирогов". Деветокласничката е приета в Спешната болница във вторник, след като е ударена в корема от момче от друг клас, предаде Нова телевизия. 

Това се случва в  столичната професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов”.  Инцидентът се случил преди началото на 5-я час. От ръководството на гимназията твърдят, че за първи път се налага линейка да влиза в училището, заради бит ученик. А според бащата на момичето това е третият път, в който посягат на детето му.

Причината за спора са момиче и момче. Трите девойки, които са влезли в спор с момчето, са заплашвали неговата приятелка. Той отправя предупреждение към тях да не я заплашват и възниква конфликт с обидни думи. Свидетели са само приятелките на момичето и приятелите на момчето, така че самата истина няма как да знам. Това каза директорът на Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии Нели Стоянова.
 
Информирано е и Трето районно управление. Вече е образувана преписка и в момента тече разследване.
 
Учителката на пострадалото момиче Росица Попова първа е разбрала за инцидента. "По-голямата част от класа, след биенето на звънеца беше в класната стая. Две от момичетата излязоха набързо и ми съобщиха, че има бой. В този момент чух вик. Веднага излязох пред вратата на кабинета и я видях на земята. Много се притеснихме. Веднага се обадих на медицинското лице. Информирах директорката и по най-бързия начин сигнализирахме на Бърза помощ, защото наистина детето беше в лошо състояние", споделя тя.

Майката на пострадалото момиче съобщи, че в момента дъщеря й е в стабилно състояние. "Следващите 24 часа също ще бъде под лекарски контрол и се надявам всичко да е наред", каза тя. По думите й дъщеря й е имала и други конфликти в училище с физическа саморазправа, но за първи път момичето влиза в "Пирогов".