Днес се очаква прокуратурата да внесе искане в съда за постоянното задържане под стража на двамата младежи, които пребиха военен. 33-годишният Валентин Димов е в болница в тежко състояние заради забележка на пътя, която направил на двете момчета от ромски произход на Богоявление.

В петък бивши военнослужещи ще излязат на протест в подкрепа на своя колега.

Както TrafficNews.bg съобщи, според войводеновци двамата роми са искали да убият Владимир Димов и привличането им към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда е несправедливо. След изявление на Красимир Каракачанов стана ясно, че двамата роми са нападнали военния в гръб и завързали с якето му, за да не може да се защитава.

Камера е заснела побоя на ромите над военния във Войводиново! СНИМКИ+ВИДЕОПрокуратурата поиска постоянен арест за братята роми, които пребиха 33-годишния военнослужещ

„Имаме две прекрасни момиченца по-голямото дете знае част от истината – че баща й е ударен в главата и е в болница, а по-малко дете не разбира все още”, обясни пред БТВ Атанаска Димова – съпруга та командоса.

„Не е очаквал ситуацията да се развие по този начин, не е очаквал да бъде нападнат. Почти всеки ден сме свидетели на такива инциденти, но такава жестокост и бруталност за първи път виждам, без сериозен повод, просто от едно спречкване”, сподели и бащата на Валентин Димов.

Грозни заплахи към участничка в протеста във Войводиново: Щом избухнем - никой няма да остане СНИМКА 18+Жената е алармирала полицията

Той каза още, че синът му има три мисии зад граница, че е честен и достоен българин, с добър професионален опит. „От всички тези мисии се е връщал жив и здрав, а в родината му да се случи това нещо”, отбеляза бащата.

Според майката на пострадалия военен, той има добра подготовка, но не е искал да се бие с младежите, искал е да им направи забележка и не е очаквал, че ще се стигне до бой.