Зам.-кметът на София Дончо Барбалов коментира, че това което искат от общината, а и това, което искат всички граждани и гости на София, е една добре свършена работа по ул. "Граф Игнатиев".

Кметът Йорданка Фандъкова констатира през почивните дни сериозни недостатъци в пътната настилка и съответно беше наложена санкция на изпълнителя.

"Общо 279 000 лв. е новата санкция, която налагам на изпълнителя за ремонта на ул. "Граф Игнатиев. Причината е надигания на настилката на няколко места в зоната на релсовия път, които служители на общината констатираха през уикенда. Според тях това е станало заради температурно разширение около напречните отводнители”, написа Фандъкова в личния си профил във Facebook.

Според Барбалов не са виновни обаче напречните отводнители.

"Виновни са тези, които са ги поставили не както трябва. Елементарно е да се съобрази, че когато дойдат топлите дни ще има повишение на температурите и трябва да има фуги, които да обират разширението на материалите от температурните разлики", посочи той пред Нова тв.

"В крайна сметка, когато имаме недобре свършена работа трябва да има отговорни за това и да се понесат санкции. Вчера организирах среща с проектантите на релсовия път и с тези на общата част на зоната. Днес ще има среща и с пътни инженери. Целта е да се намери решение", обясни Барбалов.

"Изпълнителят е поел ангажимент три пъти на ден да правят обход и да търсят дефекти. Нашата цел не е да откриваме дефекти, а да няма такива. Ще направим проверки и на останалите настилки в зоната, за да сме сигурни че работата в крайна сметка е добре свършена", посочи в заключение зам.-кметът.

Вечната столична трагикомедия: Гафът на "Графа" - епизод пореденСнимки на надигната около трамвайните релси настилка и счупени плочки пак разбуниха духовете

Още 280 бона глоба за Графа от Фандъкова, и релсите кривиСтроителното министерство спря 1,7 млн. за общината заради ремонтите в центъра