Започна се! Десетки абитуриенти превзеха пловдивските улици  на път за топ хотелите на града. Старт на баловете дадоха учениците от ПГ по Машиностроене и СПТУ ,,Антон Иванов “, които с все глас отброиха от 1 до 12 пред хотел Тримонциум.

Някои от тях пристигнаха до хотела на традиционно лъскави коли, други предпочетоха нестандартния превоз – карета Така се появи пред червения килим Кемал от „Антон Иванов”. За музикално оформление младежът беше повикал барабанист. Рангел от Механото пък вместо с кола се придвижваше с танцова стъпка с всичките си приятели, като отново имаше барабанист и на фона на звуците му младежите завъртяха кръшен кючек.

С цял оркестър пък пристигна Галя от Професионалната гимназия по облекло „Ана Май”. За превоза й бе стилен мерцедес, който бе следван от пикап с музиканти.

Много от зрелостниците блокираха булевард „Цар Борис III Обединител”. Те слязоха от автомобилите и започнаха да танцуват около превозните средства.

Особено впечатляващи бяха близначките Мелиса и Ирен от "Ана Май". Двете момичета бяха съвеършенно еднакви, оборвайки тезата, че няма две напълно идентични неща в природата. 

И като всеки бал не липсваше шик и грациозност. Дамите позираха като истински манекенки, демонстрирайки елегантните си тоалети. Тази година прави впечатление, че момичетата са предпочели класическите цветове – черно, червено и синьо. Дамите са предпочели дантелата като водещ акцент. 

Голяма част от колите са украсени като за сватба, като преобладават предимно немските возила.

Тази година първите зрелостници, които прекрачиха прага на новотела бяха от Професионална гимназия по електротехника и електроника.  Абитуриентите бяха преди всичко от силния пол, а изборът им за превозно средство  варираше от стара, но лъсква застава до тунинговани коли и джипове. Мотористи не пропуснаха да направят шоу на улицата пред новотела, като „запалиха гумите на превозните си средства.

Абитуриентите пред Тримонциум: 

 

 

Абитуриентите пред Новотела: