В Южна Испания хората разпънаха чадърите и излязоха на плаж. Топлото време с температури през деня между 20 и 25 градуса карат много хора да събират естествен витамин D от слънцето.

Водата в морето е студена, но на брега е истинско лято.
На крайбрежната алея на един от курортите на Коста дел Сол – Марбея, хората се разхождат напълно спокойно. Тук хората на всякаква възраст използват хубавото време, за да се разходят, направят крос или тренират във фитнесите на открито. Често на тях могат да бъдат забелязани и пенсионери, които се раздвижват.

След тренировката, хората се отдават да почивка в крайбрежните кафенета и ресторанти.
От тук истерията около новия вирус изглежда преувеличена.

В моловете обаче това не е така. В хранителните магазини се наблюдават местни жители, които купуват малко повече паста и консерви за всеки случай. Училищата от понеделник спират да работят, макар че все още няма потвърден случай на коронавирус в района, съобщава Glas.bg

В големите търговски центрове тестерите на козметичните продукти са скрити от клиентите, а гримове, червилата и кремовете са покрити с прозрачен целлофан.
Въпреки привидното спокойствие на плажа, хотелиерите са притеснени за сезона заради опасност от ограничаване на полетите до близкото летище в Малага. Редовно две авиокомпании изпълняват общо три полета на седмица в двете посоки и те традиционно са пълни.
Какво ще се случи с тях в дните преди Великден и дали българите, които в момента се намират тук за малко ще се наложи да останат по-дълго заради ограничителни мерки, предстои да разберем.

Днес правителството ще каже дали затваря граници и летища. До момента извънредно положение е обявено в 5 области. Те са в Централна и Северна Испания. 

Едно е сигурно – ако успет да се приберат, най-вероятно ще бъдат поставени под карантина, защото идват от държава, в която има случаи на болни от новия вирус, но дали и те трябва да гледат като прокажени сънародниците си, които не са изолирани и поставени под „домашен арест“?

Не забравяте, че това е вирус, а не неизлечима болест. Спазвайте препоръките на властите и личната си хигиена, не само в условията на епидемии като тази.