Аптеките в Пловдив очакват доставка на предпазни маски до края на тази седмица, научи TrafficNews. Цените обаче едва ли ще са по джоба на всеки. "Най-вероятно бройката ще струва между 1.80 и 2 лева", обясниха фармацевти в няколко различни вериги в града.

Най-вероятно маските, които ще бъдат доставени в аптечната мрежа, ще са българско производство. Самите аптекари признават, че увеличението е огромно, тъй като преди грипната епидемия цената е била между 10 и 20 стотинки за брой.

"Повече от месец не сме получавали маски. Ежедневно хората питат и за тях, и антибактериален гел. Има и клиенти, които споделят, че са готови да платят и тази цена от 2 лева, за да се предпазят. Просто всички са много изплашени, че и в България има случаи на коронавирус", сподели фармацевтът Елена Иванова, която работи в голяма аптека в Пловдив.

Една маска може да се използва най-много 2 часа, след което трябва да се смени.

Пловдивчани обикалят с часове по аптеките за маски, цената им скочи 9 пътиТърсят се също ръкавици и дезинфекциращи гелове

Липса на санитарни маски в Пловдив! Вече изкупуват и тези от строителните магазиниВижте кои са най-търсените прахови маски