Агенция пътна инфраструктура внесе сигнал в прокуратурата срещу собственика на фирмата "Феникс рефлекс", която отговаряла за отпадъците под моста, които горяха над 6 часа край Дупница вчера. 

Гасящите пожара огнеборци изразиха съмнения, че огънят не е запален случайно, а вероятно някой е метнал по-голям горящ предмет. Пламъците и пушекът дори наложиха да бъде обявено бедствено положение в част от Дупница и в близки до града села. 

Според източници на TrafficNews изхвърлянето на отпадъците под моста не е законно, а гражданите на Дупница са изразявали недоволството си срещу тях много пъти. 

Пожарът беше труден за гасене, тъй като запалени бяха предимно найлонови и пластмасови отпадъци. 

Движението по аутобана остава затворено и в двете посоки. По информация на TrafficNews то ще бъде обследвано преди да бъде пуснато заради сериозните пукнатини по колоните на съоражението. 

Експерти твърдят, че не е безопасно движението да бъде пускано преди да се направи ремонт, тъй като щетите са сериозни и състоянието на пътя не е добро. 

Вчера пред TrafficNews огнеборците разказаха, че замервания на въздуха са правени няколко пъти и няма сериозно завишаване на вредните вещества. 

В гасенето на пожара се включиха и много доброволци от близки до Дупница села. 

Магистрала "Струма" остава затворена и в двете посоки между пътен възел Дупница и пътен възел Бобошево. Трафикът се пренасочва към главния път Е-79.