"Мащабна акция по издирването на изчезналата 84-годишна жена от смолянското село Тикале стартира тази сутрин", съобщи кметът на населеното място Юри Кацаров.

Четирима алпинисти проверяват всяка пукнатина на скалите в селото, да не би възрастната жена да е попаднала в една от тях. Освен това, полицаи, пожарникари, служители на горските стопанства и доброволци обикалят близките местности с надежда да открият жената.

„На този етап не сме открили, каквато и да е следа или нещо, което да ни подскаже през къде е минала и в коя посока  да насочим усилията си. Разширяваме днес доста периметъра“, коментира кметът на село Тикале пред Дарик.

Сформираната група по издирването надвишава тридесет души. Припомняме ви, че Шукрие Пиперкова е в неизвестност от вторник вечерта, като за последно тя е била видяна към 18:00 часа в района на къщата си, където живее с една от дъщерите си и внука си.

Акцията по издирването на възрастната родопчанка е стартирала в късните часове във вторник, като в нея е било включено и следово куче, но за съжаление няма резултат на този етап от издирването й.