Алея на добротата посрещна тази сутрин десетки ученици в пловдивското училище „Свети Софроний Врачански“. Поводът е Световният ден на Добротата и затова учители и ученици отвориха широко врати, за да я приемат и разпространят.

„Запознай се с Добротата и предай нататък“. С този апел иновативните паралелки 3-е с класен ръководител Дафина Петрова и 3-б клас с класен ръководител Минка Кирова посрещнаха тази сутрин своите съученици, учители и родители.

Идеята е всеки, който мине по нея да си вземе по някоя добра мисъл, послание или поздрав, да отнесе Доброто със себе си, за да го предаде на друг.

В училището има и фотоизложба, запечатала моментите от добрините на учениците. Те са озаглавени с магическите думи: благодаря, извинявай, моля, прошка.

Изработени са и постери с обещания за добро, с които всяка класна стая бе украсена.

В голямото междучасие учениците изпяха най-хубавите песни за приятелството и вълшебните думи. Учениците от другите класове надписаха и украсиха сърца, които поставиха в „Детелината на Добротата“. По-късно, символично предадоха Добротата във всяка паралелка. Децата с интерес установиха, че в България има много хора и населени места, кръстени на това човешко качество: добромира, добрин, добринище, добротица, добри, добрина...

„Заложихме на добротата, за да покажем как може да се подобри общуването между хората и да се преборим с агресията – на доброто се отвръща с добро. Дано всеки, който се е докоснал до идеята ни направи поне една добрина днес, утре“, коментират инициатори на събитието.