Мистериозна акция се е провела вчера на брега на река Марица в Пловдив. За това сигнализира жителка на района в групата "Забелязано в Пловдив". Очевидката публикува видеоклипове, на които ясно се вижда как мъже със защитни облекла изваждат варели с неясно съдържание. Акцията се разиграла на улица "Крайречна".

По информация на Trafficnews.bg именно петте варела, които са били изкарани от водите на река Марица, са "виновниците" за острата миризма, която се носеше от етническия квартал вчера вечерта. По първоначални данни местен жител от ромски произход нагазил във водите, за да измие огромните съдове. В тях обаче имало остатъци от вещество, чийто произход не е установен към момента. В следствие на контакта с водата се получила реакция, а неприятната миризма бе усетена в голяма част от града. 

След като усетил зловонието, мъжът избягал, оставяйки варелите във водата.

Остра миризма на газ сепна столипиновци, на място има пожарнаЗасега не е ясно откъде идва миризмата

Припомняме, че около 18:00 часа вчера столипиновци сигнализираха за остра миризма на газ, опасявайки се, че става дума за изтичане. Местни жители подадоха сигнал на телефон 112, а екипи на "Пожарна безопасност" счасове търсеха източника на миризмата. 

 

Към момента варелите са конфискувани. Предстои експерти от РИОСВ да установят какво е било съдържанието им.