Проверка на Българската агенция по храните и Столичния инспекторат на един от фермерските пазари накара част от продавачите да си тръгнат предварително и да изнесат стоката си. Проверките са заради случаите на африканска чума, което налага и по-строгите мерки, свързани с предлагането на прясно свинско месо и колбаси, съдържащи свинско месо, предава БНР.

На част от производителите бяха съставени актове, свързани с различни нарушения, което предизвика недоволството както на продавачите, така и на купувачите.

"Защо ги глобяват хората и не им дават? Съставят им актове. Казват, понеже било улица. Един човек се изнесе преди малко, напусна", недоволстват пред медията купувачи.

"Позор за правителството. Вместо да стимулира производителите, то ги убива. Идва, глобява ги, конфискува. Не ги е срам. И ме принуждават аз да ям от палмово масло сирене, а не от мляко. Може ли да има такъв закон само неговата община да продава и на другите три. Ами в София кой да продава, като няма овца, няма крава, няма прасе. Сега избиват в цяла Северна България прасетата. Как може? Аз седя тук от 7.00 часа, хората нищо не смеят да продадат. Отидоха си", коментира разгревен гражданин. 

Снимка: Илюстративна