Акциите на данъчните под тепетата продължават с пълна сила. Служителите на приходната агенция са проверили редица заведения, магазини, складови бази и дори бензиностанции. Сред новите клиенти на НАП е и нетрадиционно търговско дружество, занимаващо се с непрофесионални полети край Пловдив.

През изминалата седмица в „черните списъци” в официалния сайт на агенцията се появи името на айро клуба в село Маноле. В графата е вписано името на „Пловдивеър Ул“, а в таблицата на обектите е посочено единствено летателната площадка.

Клубът предлага обучение на пилоти-аматьори, както и забавни разходки с малките самолети. В платформа за онлайн оферти, името на клуба редовно фигурира с ваучери за подарък.  При опитите ни да се свържем с фирмата, посоченият телефон за контакти бе изключен.

Името на клуба се появи в началото на септември в решение на Районен съд – Пловдив. Самолет за разходки кацна аварийно в близка до летателната площадка нива, след като един от двигателите на машината спрял. В кабината, освен пилото е имало пасажер, който пострада. Летецът се оказал без разрешително . По време на делото, съдът го призна за виновен и го санкционира с административна санкция – 1000 лева глоба.  

Подарен от съпругата полет за ЧРД потроши пловдивчанинСобственикът на аероклуба, който нямал разрешително, забил самолета в нива, отървал се с 1000 лева глоба

Под ударите на НАП попаднаха и две бензиностанции от една верига. Търговските обекти се намират в индустриалните зони на Кукленско и Цариградско шосе, зад големи производствени сгради. Бензиностанциите са хванати да търгуват с горива, като на част от клиентите не са предоставяли касов бон. Имената са вписани в графата „обекти, подлежащи на административна санкция запечатване”.

С предписания се сдобиха и три магазина за хранителни стоки, намиращи се на улиците” Стойчо Мушанов”, „Пере Тошев” и „Цар Иван Страцимир”.

Сред новите клиенти е кафене, намиращо се до сградата на Шесто РУП в Изгрев. Там, данъчните са спипали персонала в крачка и са написали акт на собствениците.

Две сладкарници също станаха клиенти на НАП. След акции на служителите на финансовото ведомство, фирмите са се сдобили с предписания, а имената им са вписани в „черните” списъци. Единият обект се намира на Голямоконарско шосе в сградата на известна куриерска фирма. Другата сладкарница предлага сладките си изкушения на улица „Георги Кирков”.

Наш репортер не успя да се свърже с управата на „Тортите на Зузи”, но от Фейсбук страницата им стана ясно, че обектът няма да работи 10 дни – от 9 ноември до 18-ти. Сладкарницата предлага широка гама от торти и десерти за всякакъв повод.