39-годишният Ферад от руенското село Череша е изправен пред поредната трудност в живота си. Той е обичан съпруг и щастлив баща на две прекрасни деца, но за съжаление трябва да се бори за живота си.

Младият мъж е диагностициран със злокачествен тумор на крака. Кошмарът за Ферад и семейството му започва през декември миналата година. Тогава получава болки в левия крак. Месец по-късно пада и чупи същия крак. Поставен му е имплант, направена е и биопсия, която ,обаче, не открива туморно образувание. Въпреки лечението, проблемите продължават, Ферад започва да изпитва силни болки и семейството му тръгва за Истанбул. 

В Турция Ферад чува страшната диагноза РАК- Остеосарком на бедрена кост.

Туморът е с големина 12 см, а според българските медици единственият шанс да оцелее е да бъде ампутиран крака му, за да не се получат разсейки. Според турските лекари ,обаче, има шанс за младия мъж. Проф. д-р Харзем Йозгер от истанбулската клиника „Аджибадем“ е готов да го лекува.

Проф. Йозгер е назначил две химиотерапии, а след тях в зависимост от резултатите ще се определи бъдещото лечение. Сумата, която е необходима, е непосилна за семейството. Малко над 100 000 евро са нужни, за да може Ферад Байрямали да премине двете химиотерапии, последващата лъчетерапия и операцията за отстраняването на тумора. 

„Събраната сума до момента благодарение на Вас е около 40 000 евро. Благодарим от сърце, за което. Но продължаваме да се молим за Вашата помощ понеже сме много далече от исканата сума. Въпреки, че си плащаме данъци, осигуровки и всичко друго, което иска Държавата от нас, БЪЛГАРИЯ не ни помага .... В България сме турци, в Турция сме чужденци . Но дълбоко вярвам във всички Вас, че заедно ще успеем“, призовават близки на болния мъж.

За тези, които имат желание да помогнат, могат да го направят чрез HELPKARMA, могат да пратят SMS с текст DMS FERAD на номер 17 777 или на Дарителската ни сметка
BG64 UNCR 7000 1523 5738 44 - Ферад Байрямали Ферад