Змията, която избяга в търговския център „Гранд” в Пловдив, е висяла близо 30 минути на лампа от окачения таван, но никой не посмял да я хване, разказаха очевидци пред TrafficNews.bg. Влечугото буквално се провесило върху главите на две момичета, които вървели по етажа.

В момента издирването й продължава, а властите се опитват да я примамят с мърша, като къртят и стените, за да проверяват дали е вътре. Целият етаж е отцепен.

Магазинът, от който е избягала боата, от три години стои с табела "предстоящо откриване", разказаха собственици на обекти в търговския център пред TrafficNews.bg. През цялото време вътре имало паяци, гущери, змии и риби. Според тях, собственикът е продавал животните в интернет. 

Преди година са наводнил и етажът. Пълнили аквариумите и забравили да спрат водата. Собственикът с никой не говорил от съседните магазини. Магазинерите са му правили забележка за животните, подавали са сигнали, но обектът продължавал да бъде като склад за животни.

Боидни (Boidae) е семейство змии, включващо две подсемейства. Тези змии не са отровни и обикновено задушават плячката си.

Императорската боа достига 3 метра дължина. Силата на тази змия е голяма и поради това хората от района на Пантанал, части от Амазония и в Гаяна я наричат още с названието змия-удушвач.

Пясъчната боа (Eryx jaculus), наричана също турска боа, е вид змия, единственият представител на семейство Боидни (Boidae), срещащ се и в България. Достига дължина 50-75 cm.

Тя не е отровна и рядко хапе при улавяне. Тя е един от най-застрашените видове влечуги в България.

Очаквайте подробности!

Змията, избягала в „Гранда”, провиснала върху главите на минувачи! Властите я издирват СНИМКИРайонът около зоомагазина в центъра на Пловдив е отцепен, няма и следа от влечугото