30-годишната Таня Боргоджийска от Раковски е на лечение в Австрия и спешно се нужда от средства. За да помогнат на младата жена, съгражданите й обмислят да сложат кутии за дарения в няколко хранителни магазина в града. И призовават всеки, който има възможност, да дари дори и малка сума за лечението й.

Таня е родена с порок на сърцето, поради което на няколкомесечна възраст претърпява първата си операция. Детството й премина по болници и санаториуми. „Бях в пубертета, когато здравето ми се влоши. Минаха няколко години ходене по специалисти, докато се установи истинската ми диагноза - Белодробна Артериална Хипертония. Няколко години след поставената диагноза ми бе направена белодробна трансплантация в Университетската болница AKH във Виена. Трансплантацията беше на 31.07.2015 година. След нея всичко беше наред, бях здрава и се чувствах добре”, описва състоянието си в helpkarma.com Таня.

Всичко се променило в началото на 2020 година, когато се разболява. В продължение на 11 дни лежи в болница ВМА в София, след което я изписват в състояние, в което да може да се качи на самолета за Виена. От 06 февруари е на лечение във Виена. „Лекарите тук ми казаха, че съм развила инфекция, заради която белодробната ми функция е спаднала. В момента пия 3 вида антибиотик за справяне с инфекцията. За да могат да повишат белодробната функция, ми назначиха лечение, наречено Фотофереза. То ще е на курсове за период от 6 месеца. Всички разходи по престоя ми в Австрия /пътни, храна, квартира, медикаменти/ се поемат от мен. Сумата, която ми е необходима за всичко това, е 4000 евро, с които не разполагам. Благодаря предварително на всички, които ще подкрепят излекуването ми!”, пише младата жена.

Всеки, който иска да помогне на Таня Боргоджийска, може да го направи на helpkarma.com.