Истинско меле предизвикал късно снощи млад мъж в Берковица, съобщиха от полицията. Докато фучал по улиците на градчето, джигитът помлял три паркирани коли. 

Инцидентът е станал малко след 23.30 часа. 28-годишен берковчанин шофирал „Мерцедес С400“ с варненска регистрация, собственост на фирма. Той летял с пълна газ и загубил контрол над управлението на возилото, пише Bulnews.bg.

Заради движението с несъобразена скорост спрямо профила на пътя, на прав участък - хоризонтален с надлъжен наклон при изкачване, при ясно време на суха асфалтова настилка и изкуствено осветление, не успял да намали скоростта си на движение, казаха от полицията. Автомобилът преминал в лентата за насрещно движение, където се блъснал в бордюра. След това се поднесъл и отново се върнал в лентата си, но пак не успял да спре. „Мерцедес“-ът се забил косо в паркиралия вдясно по посоката си на движение на ул."Тузлата" лек автомобил "Пежо 407". Вследствие на удара колата се изместила и блъснала челно друг спрял автомобил "Сеат Толедо", който пък от силата на удара блъснал паркирано пред него "Субару Форестър". 

Отрицателни са пробите за алкохол и наркотици на 28-годишния водач, реализирал ПТП с материални щети по 4 автомобила. На мястото на произшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство.

Водачът е задържан в ареста на Берковица за 24 часа. По случая продължава работа РУ Берковица.