27 служители на МВР са заразени с КОВИД-19, като един от тях вече е излекуван. Това заяви на брифинг главният секретар на МВР - гл. комисар Ивайло Иванов. Той обяви и резултатите от бързите тестове на всичките 1000 служители, като голяма част от тях са били на КПП-тата в Банско. Само 9 са били с положителни проби. Припомняме, че сред мобилизираните полицаи бяха и такива от пловдивската жандармерия.

„Заразените полицаи са 27 от цялата страна, 1 е излекуван. Не мога да кажа как са се заразили, дали от работните си места, тъй като всички са от различно звена от МВР. При нес се спазват всички разписания и указания, има достатъчно предпазни средства и сме добре защитени. На никой не е отказано да се тества. В Бургас и Плевен имаше звена за тестване на служители от всички звена на областните дирекции. Ако имат симптоми, на никой не е отказана карантина или отпуск. Не може да си позволим да абдекираме, но ако има служител, който е бил контактен със заразен, веднага ще се тества. При отрицателен резултат се връща на работа”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинг, свързан с предприетите мерки около празниците.

Той бе категоричен, че целият наличен състав на МВР е мобилизиран по охраната и следенето за спазване на мерките. Засилен контрол ще има и по КПП-тата и основанието „отивам на работа” няма да важи за дните около Великден. Празниците няма да повлияят на проверките на карантинираните лица. Те ще бъдат посещавани от униформени и служители на РЗИ.

Пловдивски полицаи сред първите 1000 тествани срещу коронавирусаЕкспериментът с бързи тестове на първата група започна преди ден