Пожарът във Войводиново продължава. Цяла нощ екипи от огнеборци са гасили пламъците, обхванали Завода за месо.

Екип на Trafficnews.bg съобщава, че тази сутрин продължава да гори вътре в завода. Има около 6-7 екипа пожарникари, опитващи се да потушат огъня.

Към момента е ясно, че всичко в завода е изгоряло, освен административната сграда.

Парите са спасени, спасени са и 200 прасета, които вчера са били предвидени за клане. В момента те са изведени на поляна, охранители ги пазят.

"Според мен няма умисъл в пожара, но не изключвам всички  версии. След като го потушим, ще влезем вътре и ще разследваме точните причини", коментира директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков.

Припомняме ви, че пожарът избухна малко след 18:30 часа в неделния ден. Пламъците, тръгнали от помещение за преработка и пакетаж на месо. При инцидента няма жертви и пострадали, потвърдиха от МВР.

Умишлен ли е пожарът в завода до Войводиново? Говори шефът на пожарната ВИДЕО15 екипа от цялата област участват в потушаването на пламъците

В предприятието работят около 300 души. Към момента на избухването на пожара служителите на смяна били приключили работа.

Няколко часа продължи работата на всички 15 екипа огнеборци, които се опитваха да локализират и потушат огнената стихия. Те бяха затруднени, защото в района беше изключено напрежението от трафопоста, а оттам се изключило и напрежението към пожарните помпи в завода. Така огнеборците, пристигнали на място, бяха принудени да пренасят вода с пожарните автомобили до завода.

Пожарът във Войводиново може да остави 300 работници на улицата ВИДЕО И СНИМКИ С ДРОНПродължават да прииждат пожарни, от изгорелия цех за месо се чуват животни

Екип за измерване чистотата на въздуха следеше обстановката на място. Властите уверяват, че няма обгазяване в района, нито опасност за здравето на жителите на Войводиново и на Пловдив.